Anteeksi, puhutteko insinööriä?

Tiesitkö, että Suomessa on väkilukuun suhteutettuna maailman eniten insinöörejä? Myös tuotekehityksemme on hyvällä tasolla bruttokansantuotteeseen verrattuna, vain Etelä-Korea ja Israel ovat meitä edellä.

Aina sanotaan, että suomalaiset eivät osaa myydä. Ei pidä paikkansa.

Suomalaiset osaavat myydä toisilleen, insinööri puhuu insinööriä toisen insinöörin kanssa ja ymmärrys on lähes aukoton. Lähes saman tien päästään asiaan eli kertomaan teknisistä hienouksista ja hienosäädöistä. Kaupat syntyvät ja kaikki ovat tyytyväisiä. Yhteinen koulutustausta ja samankaltainen ajattelu sen tekevät. Hieno homma!

Haasteita tulee, kun markkinointiorientoitunut outolintu lennähtää paikalle ja ehdottelee jotain eduista ja mitä tuotteella saadaan aikaan. Mitä se höpöttää. Juurihan me ne kerroimme.

Voisiko olla niin, että viennin haasteemme johtuvatkin osittain siitä, että maailmalla vastapelurit eivät aina olekaan insinööritaustaisia, he eivät osta pelkkää edistyksellistä tekniikkaa, vaan etuja, aikaansaannoksia, lopputuloksia?

He eivät puhu äidinkielenään insinööriä, vaan ovat tottuneet asioimaan myyjien kanssa, jotka tuovat tuotteeseen myös muita ulottuvuuksia, joskus jopa tunteita ja wow-efektejä. Niitä, joiden meillä usein ajatellaan syövän ammattitaitoa ja uskottavuutta. Luotettavuus kun syntyy vain luvuista, ei mistään pehmeästä hömpästä.

Olemme myös maa, jossa insinööriys on samaan aikaan koulutus ja titteli, paperitehtaasta löytyy käyttöinsinööri (kinkkinen tilanne uralla etenemiseen, kun teknikko pitäisi ylentää käyttöinsinööriksi), on asiakaspalveluinsinööriä. Oletteko törmänneet asiakaspalveluekonomiin?

Kirjoittaja on suunnittelutoimisto meran suunnittelija ja toimitusjohtaja, onnellisesti naimisissa insinöörin kanssa ja onnekkaasti työskentelee ja asioi insinöörien kanssa päivittäin.

16.8.2016 Maarit Rautio

Kiinnostuitko?

Tule ja laita meidät töihin. Uskomme, ettet pety.

Soita Maaritille
050 345 1167
tai
lähetä viesti.

Tästä se lähtee...

Ota yhteyttä Meraan

Soita Maaritille
050 345 1167
tai lähetä viesti: