Siirry pääsisältöön
Takaisin Blogi

Miksi käyttäisin infografiikkaa?

Infografiikan avulla saat kiireiset massat houkuteltua tietosi äärelle. Ammattilaisen loihtima infografiikka on uskottavaa, viihdyttävää ja mieleenpainuvaa.

13.6.2022

Mitä on infografiikka?

Lähdetään liikkeelle määrittelystä, jotta tiedetään, mistä puhutaan, kun puhutaan infografiikasta.

Infografiikka on tiedon (info) visualisointia (grafiikka). Tarkoituksena on esittää monimutkainen tieto yksinkertaisella, havainnollisella ja viihdyttävällä tavalla. Hyvin tehty infografiikka naulitsee katsojan tiedon äärelle.

Pirkanmaan ELY-keskuksen Ympäristöviisas-projektiin tehty infografiikka, jossa esiteltiin eri kulkutapojen kasvihuonekaasupäästöjä.

Infografiikaksi lasketaan esimerkiksi aikajanat, kuvalliset käyttöohjeet ja prosessikaavioit. Myös kartat, strategiataulut ja opasteiden kuvasymbolit ovat infografiikkaa – ja totta kai perinteinen tilastografiikka.

Mitä hyötyä on infografiikasta?

Muistetaan, että ”ihminen syö silmillään”. Kuvamuotoon muovatulla tiedolla on ylivoimaiset etunsa teksti- tai numeroinformaatioon verrattuna. Hyvin tehtynä infografiikka on vetoavaa, huomiota herättävää ja nopeasti omaksuttavaa. Visuaalinen muistijälki voi painua syvälle aivojen tallelokeroihin ja säilyä muisteltavissa hyvinkin pitkään.

Oikein tehtynä infografiikka levittää yrityksen tai organisaation brändin ilosanomaa laajalle logoineen, grafiikkaelementteineen, brändiväreineen ja äänensävyineen.

Mainostoimisto meran tekemä hiilidioksidipäästöjen aikajanaesitys Tampereen Sähkölaitokselle.

Hyvin tehty infografiikka taipuu moneen käyttötarkoitukseen. Samaa visuaalista esitystä voidaan hyödyntää esimerkiksi verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa, powerpoint-esityksessä ja esitteissä. Huipputärkeää tietoasi on mahdollista levittää laajalle, vaikka ympäri maailman!

Päätöksenteon tueksi uskottavaa infografiikkaa

Dataa kerätään enemmän kuin koskaan ja vauhti vain kiihtyy. Tiedolla johtaminen on enenevässä määrin mahdollista. Infografiikka tarjoaa tähän oivan työkalun. Ammattilaisen tekemänä visualisointi vastaa tarvittavalla tarkkuudella käytössä olevaa dataa.

Tampereen Sähkölaitokselle tehty, sähkösopimuksiin liittyvä viivadiagrammi.

Kun infografiikassa käytetään tilastografiikan konventioiden mukaisia graafeja ja tiedon merkitsemistapoja, tulee esityksestä luotettava. Asioiden vertailu ja suhteiden tarkastelu on helpompaa, kun asiat esitetään rinnakkain esimerkiksi pylväsdiagrammina. Ammattimaisen selkeää ja havainnollista esitystä pidetään uskottavana.

Ota mainostoimisto mera käyttöösi infografiikkaprojektiin. Soita, meilaa tai pyydä tarjous.

Lisää mainostoimisto meran luomaa infografiikkaa

BIG-biokaasulle tehty prosessikaavio.

Maustajan verkkosivuille tehty interaktiivinen palveluprosessin kuvaus.

Energiakaupungit-projektille tehtyä infografiikkaa.