Siirry pääsisältöön
Takaisin Palvelut

Kotisivut

Mainostoimisto Mera suunnittelee ja toteuttaa vakuuttavat ja tarkoituksenmukaiset Wordpress-verkkosivut yrityksille ja organisaatioille räätälöitynä alusta loppuun. Huomioimme myös saavutettavuuskriteerit.

WordPress-pohjaiset, responsiiviset ja saavutettavat verkkosivut

Tarvitseeko yrityksesi tai organisaatiosi uudet kotisivut? Kaipaako palvelusi tai tuotteesi kampanjasivuja? Monelle yritykselle kotisivut ovat näkyvin ja tärkein myyntikanava. Verkkosivusto on myyntitykki, joka puurtaa yötä päivää, myös viikonloppuisin ja lomapäivinä. Myös julkisille organisaatioille kotisivut ovat monesti tehokkain viestintäkanava. Joskus myös uusi tuote tai palvelu tarvitsee edustavat kampanjasivut tai digimainonta laskeutumissivun.

Mera suunnittelee ja toteuttaa verkkosivusi räätälöitynä alusta loppuun. Sinä saat brändisi näköiset, kohderyhmillesi mietityt ja tavoitteidesi mukaiset kaikille laitteille soveltuvat sivustot. Huomioimme suunnittelussa luonnollisesti responsiivisuuden ja saavutettavuuden. Julkaisualustana käytämme suosittua ja helppokäyttöistä WordPressiä.

Haluatko lukea lisää? Aihe jatkuu alempana.

Katso esimerkkejä kotisivuista

Nettisivujen sisältö on tärkein

Tärkein asia sivustollasi on sisältö. Kun se on pätevää ja oikein järjestelty, kohderyhmäsi ja hakukoneet löytävät sivustosi äärelle. Informaation annoskoko kannattaa ottaa huomioon. Etusivun pitkäpiimäiset kuvailut karkoittavat käyttäjän, toisaalta alasivujen tyngäksi jäänyt teksti tuottaa käyttäjässä pettymyksen.

Projektin aikana Mera sparraa sinua ja auttaa järjestelemään sisältösi parhaalla mahdollisella tavalla, selkeästi, tarkoituksenmukaisesti ja hakukoneystävällisesti. Yleensä ideoimme ja kehitämme lisää sisältöelementtejä, jotta verkkosivusi tuottaisi käyttäjille mahdollisimman paljon lisäarvoa.

Mainostoimisto meran kotisivuprojekti etenee näin

  1. Aloituspalaveri. Projektin aluksi käymme läpi sivuston tarkoituksen, kohderyhmät ja sisällöt.
  2. Sisältösuunnitelma. Seuraavassa vaiheessa piirrämme sivustosta mustavalkoisen rautalankamallin. Malli auttaa näkemään, miten sisällöt jaetaan eri sivuille, miten elementit sijoittuvat yksittäisellä sivuilla ja minkälaisia informaation annoskokoja kannattaa sijoittaa kuhunkin kohtaan. Käymme rautalankamallia läpi palaverissa ja teemme siihen korjauksia toiveiden mukaan.
  3. Visuaalinen suunnittelu. Kun rautalankamalli on hyväksytty, siirrymme suunnittelemaan sivuston ilmettä. Tähän vaiheeseen kuuluvat värimäärittelyt, kuvitukset, ikonit, fontit, fonttikoot. Esittelemme layoutit palaverissa ja korjaamme niitä toiveiden mukaan.
  4. Tekstisuunnittelu. Samaan aikaan kun visuaalinen suunnittelu etenee, kerätään olemassa olevaa tekstisisältöä ja tuotetaan uutta materiaalia esimerkiksi Word-dokumenttiin.
  5. Sivuston rakentaminen. Kun layoutit on hyväksytty, siirretään suunnitelmat koodaajalle, joka alkaa rakentaa sivustoa WordPress-julkaisujärjestelmään.
  6. Demosivusto. Saat katselmukseen valmiin, toimivan sivuston, johon voidaan vielä tehdä kätevästi tekstikorjauksia ja kuvavaihtoja.
  7. Julkaisu! Kun kaikki on valmista, on sivusto valmis koko maailman nähtäväksi! Kun uusia sisältötarpeita ilmenee, saat meralta apua sivuston päivittämiseen.

 

Responsiivisuus – surfausta kaikilla laitteilla

Tämän päivän verkkosivujen yksinkertaisesti täytyy toimia eri laitteissa. Nykykäyttäjä vaihtaa sulavasti laitteesta toiseen useita kertoja päivässä eikä siirtymän tulisi rasittaa liikaa. Käyttöliittymän ulkonäkö, navigaatiot ja toiminnot pitäisi suunnitella niin, että logiikka säilyy samanlaisena erikokoisilla ruuduilla.

Mainostoimisto meran ammattilaiset pitävät huolen siitä, että kotisivujesi käyttökokemus on ensiluokkainen ja sulava, käyttipä asiakkaasi pöytätietokonetta, läppäriä, tablettia tai älypuhelinta.

Saavutettavat verkkosivut – digitaalinen palvelu ihan kaikille

Saavutettavuus tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni ihminen voisi käyttää digitaalisia palveluja. Kansainvälisessä WCAG-ohjeistossa määritellään saavutettavuusvaatimukset. Ohjeiston mukaan verkkosaavutettavuus koostuu neljästä periaatteesta: havaittavuus, hallittavuus, ymmärrettävyys ja toimintavarmuus.

Saavutettavuus on asiakaslähtöisyyttä: vaatimusten huomiointi hyödyttää kaikkia sivuston käyttäjiä. Helppokäyttöisyys ja saavutettavuus kulkevat käsi kädessä.

Mainostoimisto meralle verkkosivujen saavutettavuus on tuttu juttu. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet useita AA-tason (yleisin vaatimustaso) sivustoja menestyksekkäästi.