Siirry pääsisältöön
Takaisin Referenssit

Koneiden kutsu tulevaisuuden tekijöille

Mera sai tehtäväkseen ideoida ja toteuttaa brändiviestintää, jolla parannetaan alan tunnettuutta ja vetovoimaa.

Suomi kuuluu kansainväliseen kärkeen liikkuvien työkoneiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Tämän merkittävän toimialan tulevaisuutta rakentamaan tarvitaan jatkuvasti uusia osaajia. Alan yhteistyöorganisaatio FIMA kutsuikin meran avukseen kannustamaan nuoria opiskelemaan ja työskentelemään huipputeknologian parissa. 

FIMA (Forum of Intelligent Machines ry) on liikkuvien työkoneiden parissa toimivien yritysten verkosto, joka edistää monipuolisesti alan tutkimusta, tuotekehitystä ja yhteistyötä. Teknologia tarjoaa ammattilaisille monipuolisia tehtäviä ja urapolkuja, mutta FIMAn jäsenyrityksillä jatkuvasti pulaa uusista tekijöistä.

Tästä syystä mera sai tehtäväkseen ideoida ja toteuttaa brändiviestintää, jolla parannetaan alan tunnettuutta ja vetovoimaa. Kuinka voitaisiin purkaa vanhentuneita mielikuvia koneenrakennuksesta ja teollisuustyöstä sekä kasvattaa nuorten kiinnostusta huipputeknologian maailmaan?

Kohderyhmästä kärkiteemaan

Suunnittelu pyörähti käyntiin ja työkoneet alkoivat liikkua meralaisten mielissä. Pohdimme toimialan vetovoimatekijöitä erityisesti kohderyhmän, eli yläaste-, lukio- ja  yliopistoikäisten nuorten näkökulmasta. Lisäksi haastattelimme ja videoimme nuoria selvittääksemme, millä tavoin he pohtivat omaa ammatinvalintaansa ja mitä he työltään odottavat.

Myös varsinainen kampanja rakennettiin pääosin videoformaattiin. Kärkiteemaksi syntyi ajatus koneiden kutsusta – Call of Machines. Sen kautta nuoria kannustetaan hakeutumaan alalle ja liittymään osaajien joukkoon, joka edistää älykkäillä ratkaisuilla sekä Suomen taloutta että globaalia kestävää kehitystä. Teema kiteytyy kampanjan avausvideossa, joka pysäyttää katsojan FIMAn viestin ääreen dramaattisella kuvakerronnalla ja musiikilla.

Vastauksia koneiden kutsuun

Kampanjan puhemiehiksi ja -naisiksi koottiin muutama alalla jo toimiva ammattilainen. He kertovat napakasti leikatuissa ja helposti katsottavissa haastatteluvideoissa omia tarinoitaan, joissa näyttäytyy alan mahdollisuuksien monipuolisuus. Kertojien urapolut avaavat samalla latua uusille tulevaisuuttaan pohtiville nuorille. Kerronnan lomassa nähdään näyttäviä videopätkiä FIMAn jäsenyritysten tuotteista ja ratkaisuista.

Mera osallistui videoiden kuvauksiin, kirjoitti niiden pohjana olevat käsikirjoitukset sekä teki kaikki vaadittavat leikkaus- ja äänityöt. Jatkossa videot ovat helposti käytettävissä muun muassa alan tilaisuuksissa, rekrytapahtumissa ja somejakoina. Lisäksi suunnittelimme kampanjaan roll-upit ja flyerin, jotka levittävät toimialan brändiviestiä iskevässä muodossa.

Jatkossa videot ovat helposti käytettävissä muun muassa alan tilaisuuksissa, rekrytapahtumissa ja somejakoina. Haastatteluista koostuva kokonaisuus löytyy FIMAn kotisivuille avatulta Call of Machines -sivulta, jossa niitä täydentää kasvava valikoima FIMAn jäsenyritysten videomateriaaleja. Nuorille tarjotaan myös linkkejä oppilaitoksiin, joissa voi kouluttautua ja erikoistua teknologia-alan eri alueille.

Tutustu referenssin videoihin

Tutustu referenssin linkkeihin