Siirry pääsisältöön
Takaisin Referenssit

Legendaarisen ravintolan herkullinen kampanja

Mainostoimisto mera sai kunnian suunnitella Tampereen parhaan pizzerian juhlavuoden kampanjan. Mutta missä on Tarja?

Kampanjasuunnittelu toteutui maukkaimmillaan, kun Pizzeria Napoli otti meihin yllättäen yhteyttä. Jo 40-vuotiaan ravintolalegendan maine on maanlaajuinen ja jokapäiväiset jonot tuttu näky. Mieleen nousi kysymys: mihin he edes tarvitsevat meitä?

Tavallista herkullisempi kampanja

Tavatessamme Napolin omistajat Birgitta ja Kalle Räsänen kertoivat haluavansa juhlistaa Napolin 40-vuotista taivalta, kiittää uskollisia asiakkaitaan ja vahvistaa suhdettaan myös nuorempiin pizzasukupolviin. Tehtävänä oli siis käynnistää kampanjasuunnittelu ja leipoa maistuva kokonaisuus monitahoiselle kohderyhmälle.

Meran neukkari täyttyi nostalgiasta: meillä kaikilla oli omat Napoli-tarinamme, ja vieraat toivat pöytään myös muistoja vuosien varrelta. Niistä kiehtovin oli ravintolan kätköistä löytynyt aito 1970-luvun kuvalla ja nimellä varustettu Pizzapassi. Kuka on tuo passikuvan mystinen Tarja-kaunotar? Miksi hän jätti Pizzapassin vajaaksi, vain kahden leiman päähän ilmaisesta pizzasta?

Kampanjasuunnittelu huipentuu Kadonneen pizzanystävän metsästykseen

Syntyi ajatus Pizzapassin ympärille rakennettavasta kampanjasta, jota varten oli tietenkin löydettävä sen haltija. Suunnittelimme ja levitimme etsintäkuulutuksia otsikolla ”Missä olet Tarja?” Aamulehden henkilökohtaista -palstalle, printti-ilmoituksiin ja someen, jossa ihmiset kertoivat pian sadoittain omia Napoli-muistojaan. Pizzapassit välkkyivät videona myös Tapparan kotiotteluissa.

Lopulta hyvinvoiva ja suorastaan säteilevä Tarja löytyi aivan lähikulmilta Pirkkalasta. Hän oli kunniavieraana Napolin 40-synttäriviikolla, jonka erikoisuuksiin kuului mm. vuoden 1978 menu. Myös median väkeä saapui paikalle, joten Napolin ja Tarjan tarinat saivat laajalti ansaittua huomiota ja näkyvyyttä.

Kaiken tämän kukkuraksi Napoli voitti vielä sekä tuoreen ravintolaäänestyksen että ”Paras tamperelainen pizzeria” -äänestyksen. Ei hullumpi startti seuraavalle 40 vuodelle!

Tutustu referenssin kuviin ja videoihin

Referenssiin liittyvät meran palvelut