Siirry pääsisältöön
Takaisin Referenssit

Kuidut kiertoon innostavalla ilmeellä

Tuottajayhteisö päivitti yritysilmeensä nykyaikaan yhdessä mainostoimisto meran kanssa.

Kierrätys on fiksua ja välttämätöntä toimintaa, jota on syytä edistää selkeällä viestinnällä ja innostavalla ilmeellä. Mera raikasti Suomen Kuitukierrätys Oy:n ulkoasua ja uudisti samalla tuottajayhteisön kotisivut palvelemaan yhä paremmin tärkeitä tavoitteita.

Päivityksen paikka

Suomen Kuitukierrätys Oy huolehtii tuottajayhteisönä siitä, että kaupan, teollisuuden ja kuluttajien käyttämiä kuitupakkauksia kierrätetään tavoitteiden mukaan. Lisäksi se vastaa kuitupakkauskierrätyksen tilastoinnista, raportoinnista ja viestinnästä edustamiensa tuottajien puolesta.

Tuottajayhteisö halusi päivittää ulkoisen ilmeensä nykyaikaan. Uudistuksen ytimessä oli logo, jonka haluttiin luonnollisesti viestivän ajatusta jatkuvasta kiertokulusta ja uusiutuvasta raaka-aineesta.

Meran visuvelhot innostuivat oitis tehtävästä. Toimistossa ja sähköposteissa viuhui toinen toistaan eloisampia ehdotuksia, jotka kaikki kuvasivat perusajatusta erilaisista näkökulmista. Valitut ehdotukset näytettiin asiakkaalle, joka valitsi lopulta joukosta oman suosikkinsa.

Kuitu kiertää kehää

Uudessa logossa pelkistyy vahvasti ajatus kuidun luonnonmukaisuudesta, uusiutuvuudesta ja ekologisuudesta. Ympyrä assosioi kierron jatkuvuutta: epäkeskot ja erikokoiset rinkulat muodostavat elävän kehän. Logosta tehtiin myös animoitu versio, mutta vahva liikkeen tuntu välittyy jo still-kuvastakin.

Logon perusväreinä toimii selkeä kombinaatio: vihreä-musta-valkoinen. Eri taustaväreillä ja positiivi-negatiivi-variaatioilla ilmettä on helppo rikastaa vielä pidemmälle. Kuitukehrä viestii jo sellaisenaankin ja toimii monikäyttöisesti niin pienessä kuin suuressakin koossa. Nimilogon variaatio toimii myös pystymallisena vaakaversion rinnalla.

Uusi logo ja ilme heti käyttöön ja kiertoon

Logo  ja uusi ilme osoittautuivat toimiviksi niin käyntikorteissa, lomakkeissa kuin PowerPoint-pohjissakin. Suomen Kuitukierrätyksen kotisivuilla uudistettiin visuaalisen ilmeen lisäksi sisällön selkeyttä ja tekstien napakuutta sekä lisättiin konkreettisen kierrätystiedon määrää.

Tutustu referenssin kuviin

Referenssiin liittyvät meran palvelut